donderdag 21 september 2017

Al geweest 2012


Oudejaarsmiddag: The Stiff


maandag 31 december 2012 - 17:00

Traditioneel rockend het oude jaar uit als voorbereiding op de oliebollen en het vuurwerk!

The Stiff is een Punkrock tributeband en reproduceert overtuigend de sound, de energie en de attitude uit de hoogtijdagen van de punk: 1976-1982.

The Stiff speelt de classics van legendarische punkbands van het eerste uur zoals The Ramones, The Sex Pistols, The Stranglers, The Clash en The Jam maar ook New Wave toppers van bijvoorbeeld XTC, The Police en The Cure!

www.thestiff.nl


MAry ZOo


zaterdag 8 december 2012 - 21:00

Afkomstig uit de alternatieve rock underground scene in Boston, heeft de geboren Zwitserse Christine Zufferey het nieuwe folk-rock project MAry ZOo gelanceerd. MAry ZOo brengt nummers zowel in het Engels als in het Frans.

www.maryzoo.com


Plaatjesavond met Ramon


zaterdag 1 december 2012 - 20:00

Echt ouderwets draaien!

Neem je favoriete plaatje mee.

Op vinyl of op CD


Amsterdam Saints


zaterdag 24 november 2012 - 21:00

Toerend van Amsterdam naar concerten over de hele wereld laten de Amsterdam Saints overal hun eigen mix van jazz, funk & rock 'n roll horen.

Met slechts een gitaar, bas en een drumstel verkennen de Amsterdam Saints via originele composities een breed scala aan muzikale stijlen (van Afro Beat via Bossa Nova tot aan Jazz Rock) waarbij de verschillende ingrediënten zo gemixed worden dat elk stuk zijn eigen unieke smaak krijgt.

Alle drie de muzikanten hebben een grote hoeveelheid muzikale bagage, die samengevoegd zorgt voor een totaalplaatje dat boeiend is voor zowel de 'ongeoefende' luisteraar als de die-hard muziekfanaat.

De Amsterdam Saints zijn een band die bekend staat om hun catchy melodieën, lekkere grooves, én om hun spontane improvisaties.

www.amsterdamsaints.com


Grote Fluit-Geschiedenisquiz


zondag 21 oktober 2012 - 15:00

In het kader van de Maand van de Geschiedenis wordt in Café de Flierefluiter voor alweer de vierde keer de Geschiedenisquiz gehouden.

Zeven rondes lang word je getest op je kennis van vader- en anderlandsche geschiedenis, waarbij gegarandeerd Geen Jaartallen worden gevraagd.

Geen jaartallen en Altijd prijs!

Deelname kost € 3,50 per persoon en is inclusief diverse hapjes.

Inschrijven kan vanaf 1 september aan de bar of via de mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Er wordt gespeeld in teams van maximaal vijf personen. Ook 'losse' kandidaten zijn welkom; die kunnen in ad-hocteams worden ingedeeld. Tijdige aanmelding is aanbevolen, want de beladen term "vol is vol" is zonder meer van toepassing.

Op zondagmiddag 21 oktober kan men zich nog aanmelden vanaf 14.00 uur aan de bar. Om 15.00 begint het spektakel.

Geschiedenisliefhebbers aller landen: Vereenigt U!


Morwie Lane


zaterdag 20 oktober 2012 - 21:00

Morwie Lane maakt eigen akoestische rock nummers. Frisse, melodische gitaarlijnen worden afgewisseld met donkere, krachtige riffs.

De baspartij vult aan tot een muur van geluid. De dan weer subtiele, dan weer voortstuwende drumpartijen vervelen nooit.

Dit alles versterkt met de unieke stem van de zanger die kan wisselen tussen de kwetsbare, pure sfeer van een ballad en de schreeuwende dynamiek van een powersong.

www.morwielane.com


Wood


zaterdag 6 oktober 2012 - 21:00

Wouter Loderichs A.K.A. Wood en Elroy Hasselt vormen de kern van de band. Zij maken nummers op een 'love it or hate it'-manier. Tijdens optredens worden ze gecomplementeerd met Erwin Konink op drums.

Ze morrellen aan de grenzen van de diverse genres door stemmingen en emoties met gebruik van elk voorstelbaar instrument te vatten. Zolang het gevoel maar overkomt...

www.woodmusic.nl


Popronde 2012


vrijdag 20 september 2012

De Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt in een 20-tal steden.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland in allerlei genres gebeurt.

Dit jaar zal de Popronde voor de tweede keer Apeldoorn aandoen en uiteraard is café de Flierefluiter dan wederom van de partij!

Vorig jaar was het een groot succes met Hunting the Robot en Polaroid View, die later ook hun opwachting maakten in De Wereld Draait Door.

Voor een volledig overzicht kijk op www.popronde.nl


Palio Superspeed Donkey


vrijdag 20 september 2012 - 22:00

Luister vijf minuten naar Palio Superspeed Donkey en je ontkomt er niet aan te zeggen: alsof de jonge Arctic Monkeys aan een tweede jeugd zijn begonnen.

Verschil is dat deze jongens uit Nederland komen en een gemiddelde leeftijd van nog geen vijftien jaar hebben. Toen I Bet You Look Good On The Dansfloor uitkwam waren zij 8 jaar. Maar echt.


The Sugarettes


vrijdag 20 september 2012 - 20:00

Een nerdrock-band met charismatische frontvrouw en een neusje voor goede pop-liedjes. Na de release van de tweede plaat 'Destroyers of Worlds' (Subroutine) is 2012 helemaal het jaar van The Sugarettes. Het album krijgt, naast de live shows, louter goede reacties.

"...met dit prachtige album kroont de band zich tot vaandeldrager van de Nederlandse neo-indie." (OOR) Een band om naar uit te kijken!


Lemon


zaterdag 4 augustus 2012 - 21:00

 'Concertbezoekers zeggen: het lijkt een beetje op de Stone Roses, The Verve met iets meer dance invloeden, Talking Heads-achtig, Smashing Pumpkins in een goede bui, Happy Mondays maar dan een tikkie meer rock. Ik denk dat we zoiets klinken ja, maar dan anders.'

OOR: 'Geweldige groove, vibe en sfeer'
FRET: 'Geïnspireerde songs met een eigen geluid'
MusicMaker: 'De energie spat ervan af'
Giel Beelen (3FM): 'Jullie klinken echt lekker hoor'
Marc Stakenburg (3FM): 'Voor de tweede keer in Leidsekade Live! en met sprongen vooruit gegaan. Inventieve muziek en sterke productie. Mijn complimenten daarvoor.'
Arjen Grolleman (Kink FM): 'Dit is écht héél erg goed'

www.lemonline.nl


Harley-dag 2012: Hank and the Commotion


maandag 28 mei 2012 - 15:00
Vanaf het begin was het idee aanwezig, om nu niet de zoveelste cover-band te worden, maar een band die een eigen repertoire zou gaan spelen. De muziek van de band wordt bedacht door Frank Motshagen en Henk Weerensteijn, de Engelstalige teksten worden door Leo Ditzel geschreven en behandelen geen “zoetsappige” zaken, maar vinden hun oorsprong in dagelijkse gebeurtenissen.
 
Komt allen luisteren naar deze onvervalste Apeldoornse band.
 

Jazz in the Woods: Jonas Hemmersbach Group


vrijdag 25 mei 2012 - 21:00
Wat is Jazz in the Woods zonder echte jazz? Gelukkig kom je in de Flierefluiter als jazz-liefhebber dit jaar zeker weer aan je trekken.
 
De Jonas Hemmersbach Group heeft vorig jaar zijn oorsprong gevonden op het ArtEZ convervatorium in Arnhem.
 
Ze hebben driftig aan eigen stukken en nieuwe manieren van improvisatie gewerkt, wat onder andere werd vertoond op festivals als East of Eastern en de finale van de Dordtse Jazzprijs. Ze spelen een spannende mix van bekende standards in swing, bop, bossanova en aanverwante stijlen.
 
Jonas Hemmersbach is de frontman van deze groep die verder bestaat uit Alex Jedig, Maarten Voortman, Christoph Bormann en Ruud Voesten.

Koninginnedag: Wood & Friends (buitenpodium)


maandag 30 april 2012 - 16:00

De Apeldoornse formatie Wood zal dit jaar de koningin vanuit de Marktstraat toezingen.

Wood maakt nummers op een 'love it or hate it'-manier. Ze morrellen aan de grenzen van de diverse genres door stemmingen en emoties met gebruik van elk voorstelbaar instrument te vatten. Zolang het gevoel maar overkomt...

Op het buitenpodium, dus kom lekker relaxed luisteren, drinken en eten!

woodmusic.nl


Prinsheerlijke Barretocht


vrijdag 27 april 2012 - 20:00

Een ontdekkingstocht langs 12 cafés met heerlijke bieren, wijnen, hapjes en overal live muziek. Van 20:00 uur tot middernacht! Paardentrams brengen je van kroeg naar kroeg voor een proeverij van 12 mooie speciaalbieren.

Dit alles voor slechts 17,50 euro per persoon. Hiervoor krijg je 8 consumptiemunten, een proefglas, een lintje en natuurlijk je eigen bierpaspoort!

Vragen? Stel ze gerust aan de bar van jouw favoriete café, de Flierefluiter.


Modest Midget


zaterdag 7 april 2012 - 21:00

“The missing link between the Beatles and Frank Zappa”

Bandleider Lionel Ziblat is van oorsprong rockgitarist, maar ook geschoold in klassieke compositie. Door de jaren heen ontstond er in zijn kast een stapel opzienbarende en karakteristieke nummers. Toen hij deze uiteindelijk besloot op te nemen, ontstond er de noodzaak om een volledige band op te richten.

Dit luidde het ontstaan in van de band Modest Midget. Bestaande uit een gezelschap van topmusici uit diverse disciplines en muziekgenres (o.a.: klassiek, jazz, rock, klezmer en hedendaagse klassieke muziek) zette deze vreemde eend in de bijt een eerste stap richting het succes.

Het was journalist Arno Hagemans die zei dat Modest Midget “De missing link heeft gevonden tussen de Beatles en Frank Zappa”, een uitspraak waar veel mensen in het vak mee instemmen. Het album genoot een indrukwekkend rijke productie en de positieve reacties zijn unaniem.

www.modestmidget.com


Flierefluiter Muziekquiz


zondag 18 maart 2012 - 15:00

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards.

Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.

En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


The Captain


zaterdag 17 maart 2012 - 17:00

Onder de naam van The Captain opereren vier musici, die rootsrock hoog in het vaandel hebben staan. De muzikale missie heeft tot nu toe vier albums en gunstige kritieken opgeleverd. Met name de reacties op het eerste album ' He's Back ' waren om over naar huis te schrijven. Er werden vergelijkingen gemaakt met Tom Waits, Neil Young, Robert Johnson, J.J. Cale en Captain Beefheart.

- 'Ze heten blues te maken maar als ze iets bewijzen is dat ze de blues hebben' (Drents-Gronings Dagblad)
- 'Waninge en Jongepier hebben een volwaardige cd met elf weergaloze nummers opgenomen' (Alles op Tien)
- 'The Captain jaagt met zijn ongure stem menigeen tegen zich in het harnas' (Muziekblad OOR)

Die lijn wordt doorgetrokken op het tweede, derde en vierde album, respectievelijk 'Fade Away', 'The Captain Goes Euro' en 'Flanders Fields'. De teksten zijn mysterieus, de vocalen onguur en de muzikale ondergrond is stevig, rotsachtig en swampy.


Matthew de Zoete


zaterdag 18 februari 2012 - 21:00

Matthew de Zoete is een Canadese singer-songwriter met Hollandse roots uit Ontario. Zijn nummers zijn geïnspireerd door onder meer The Byrds en Nick Drake.

Hij heeft inmiddels drie albums op zijn naam staan en zijn optreden in de Fluit is onderdeel van zijn vierde Europese tour.

www.matthewdezoete.com


Matt Woosey


zaterdag 21 januari 2012 - 21:00

Matt Woosey's muziek is diep verankerd in de Blues hoewel zijn songs de grenzen met vele andere genres overstijgen.

Afkomstig uit Bristol was hij dit jaar één van de hoofdartiesten op The Acoustic Stage op het zeer prestigieuze Upton Blues Festival.

Hij heeft verder samengespeeld met Mark Flannigan, Jan Akkerman, Steve Gibbons en Mojo Bluest Artist of the Year Ian Siegal.

Reeds geïnterviewd door Sky News en BBC Radio zal hij nu aan zijn Benelux Tour beginnen en daarbij Café de Flierefluiter aandoen.

www.mattwoosey.com