donderdag 21 september 2017

Al geweest 2013


Dancing Horses


dinsdag 31 december 2013 - 17:00 uur

De tijd vliegt ook zonder dat je met je wekker gooit. Om 2013 nog even gedag te zeggen alvorens de stap te zetten naar 2014 heeft De Flierefluiter als vanouds weer een mooie afsluiting in petto.

De naam Dancing Horses is een verwijzing naar de single van Echo & The Bunnymen uit 1985. En daarmee is gelijk de toon gezet. De band speelt een stevige cocktail van eighties new wave muziek.

Trefwoorden: Bauhaus, Killing Joke, The Cure, The Cult, The Clash, David Bowie, Joy Division, U2, The Sound, Spasmodique, The Sex Pistols.

Dancing Horses is een uitzonderlijk goede coverband met een ritmesectie die staat als een huis, een wall of sound aan gitaren en een veelzijdige zang.

Met andere woorden: Goodbye 2013, Hello 2014!

 


 Openingstijden feestdagen


Tijdens de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden:

wo 25 december

gesloten

do 26 december

15:00 - 02:00

di 31 december

12:00 - 20:00

wo 1 januari

gesloten

 

Op de overige dagen gelden de normale openingstijden.


Junebug


zondag 22 december - 16:00

Junebug is een vijfkoppige band die akoestische americana muziek speelt, met een breed scala aan instrumenten. Het repertoire loopt uiteen van oude bluegrass-traditionals tot moderne songs in een americana-jasje. Nummers met een fris geluid, die bij nader aanhoren toch hier en daar een naargeestige bijklank hebben, en je met een dubbel gevoel achterlaten.


Bernard Brogue Band


zaterdag 14 december 2013 - 21:00 uur

Singer/songwriter Bernard Brogue klinkt "zo Brits als een Bobby'' (Music Maker, 1999), en herinnert aan grootheden zoals John Martyn, Nick Drake en de Ier Luka Bloom. Een eclecticus bij wie naast folk o.a. pop en jazzinvloeden hoorbaar zijn.

Intussen doet Bernard, zowel solo als met band, optredens in het hele land en in zijn tweede thuis Schotland. In 2012 opnieuw tijdens het Edinburgh International Festival, o.a. Cecilia's Hall en de Tron Kirk. In het voorjaar van 2013 zal de CD  'Trick of light' , volgens sommigen zijn magnum opus, verschijnen.

www.bernardbrogue.com

 

 

 


Hills


vrijdag 29 november 2013 - 21:00 uur
(15 november live-optreden in De Wereld Draait Door)

Hills is het pseudoniem van multi-instrumentalist Anne-Maarten van Heuvelen. Onder de naam Hills speelt hij met akoustisch gitaar rootsy liedjes en uit zijn sampler tovert hij een heel blues koor.

 

Na het uitbrengen van zijn debuut plaat ‘Friday the 17th’, werd hij al snel opgepikt door de radio en hij speelde onder andere bij 3FM en Tros Muziekcafé. Hills is een ras muzikant die live boeiend analoge instrumenten met moderne techniek weet te combineren.

 

Anne-Maarten van Heuvelen is naast zijn solowerk bekend van zijn blues rock trio Black Top waarmee hij twee albums maakte en de Arabicana band NO blues waarmee hij vijf cd’s opnam. Bij deze bands is hij zanger, liedjesschrijver en (contra)bassist. Hijspeelt met Knarsetand en tourde met zijn blues band de Marbletones in Amerika en onder andere met Tracy Bonham door Europa.

 

www.hills-music.com


Flierefluiter Muziekquiz


zondag 10 november 2013 - 15:00

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards.

Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.

En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


The Captain


zaterdag 26 oktober 2013 - 21:00

Onder de naam van The Captain opereren vier musici, die rootsrock hoog in het vaandel hebben staan. De muzikale missie heeft tot nu toe vier albums en gunstige kritieken opgeleverd. Met name de reacties op het eerste album ' He's Back ' waren om over naar huis te schrijven. Er werden vergelijkingen gemaakt met Tom Waits, Neil Young, Robert Johnson, J.J. Cale en Captain Beefheart.

- 'Ze heten blues te maken maar als ze iets bewijzen is dat ze de blues hebben' (Drents-Gronings Dagblad)
- 'Waninge en Jongepier hebben een volwaardige cd met elf weergaloze nummers opgenomen' (Alles op Tien)
- 'The Captain jaagt met zijn ongure stem menigeen tegen zich in het harnas' (Muziekblad OOR)

Die lijn wordt doorgetrokken op het tweede, derde en vierde album, respectievelijk 'Fade Away', 'The Captain Goes Euro' en 'Flanders Fields'. De teksten zijn mysterieus, de vocalen onguur en de muzikale ondergrond is stevig, rotsachtig en swampy.


Geschiedenisquiz (historisch volgeboekt!)


zondag 13 oktober 2013 - 15:00

In het kader van de Maand van de Geschiedenis wordt in Café de Flierefluiter voor alweer de vijfde keer de Geschiedenisquiz gehouden.

Zeven rondes lang word je getest op je kennis van vader- en anderlandsche geschiedenis, waarbij gegarandeerd Geen Jaartallen worden gevraagd.

Geen jaartallen en Altijd prijs!

Deelname kost € 3,50 per persoon en is inclusief diverse hapjes.

Inschrijven kan aan de bar of via de mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Er wordt gespeeld in teams van maximaal vijf personen. Ook 'losse' kandidaten zijn welkom; die kunnen in ad-hocteams worden ingedeeld. Tijdige aanmelding is aanbevolen, want de beladen term "vol is vol" is zonder meer van toepassing.

Op zondagmiddag 13 oktober kan men zich nog aanmelden vanaf 14.00 uur aan de bar. Om 15.00 begint het spektakel.

Geschiedenisliefhebbers aller landen: Vereenigt U!


Popronde: Proper Outfit


vrijdag 20 september 2013 - 23:00
Vernieuwend, catchy en divers. Een unieke combinatie van live samples, guitars en beats gebracht in een vette show. Proper Outfit is uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, hun debuutsingle 'BFF' werd goed ontvangen en stond op de 3FM playlist. Ze speelde o.a. in de Melkweg, 013, bij Toppop3, op de Zwarte Cross en de bevrijdingsfestivals Overijssel en Amsterdam.
 
 
 

Popronde: The Elementary Penguins


vrijdag 20 september 2013 - 21:30

De Elementary Penguins is een Engels-Nederlandse indie rock band uit Amsterdam. Binnen enkele dagen na het uitbrengen van hun single 'Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor' werden ze door onder meer 3FM opgepikt en gelijk gebombardeerd tot 3FM Serious Talent.

www.theelementarypenguins.com


Star Dust


zaterdag 7 september 2013 - 16:00

Aanstaande zaterdag is het tijd voor een lekker wijntje of heerlijk biertje onder het genot van echte jazz-klanken verzorgd door Star Dust!


The Black Cat Bone Squad


zaterdag 31 augustus 2013 - 20:00

Zin in een avondje lekkere Rockabilly? Dan moet je zaterdagavond zeker naar Café de Flierefluiter komen. Want daar staat vanaf 20:00 uur de Belgische formatie The Black Cat Bone Squad op het podium. En wat je van de Belgen ook kun zeggen: ze maken verdomd lekkere muziek.

Of zoals ze het zelf verwoorden in onvervalst Vlaams: ”You only rock as hard as the crowd screams”. And damn… did they scream…

www.blackcatbonesquad.com


Duitse Dag


zaterdag 17 augustus 2013 - 16:00

De Duitse keurslager weet het zeker: "Wurstesser sind bessere Liebhaber".

We durven te wedden dat die Liebhaber ook van Duits bier en Duitse muziek houden. En speciaal voor die Liebhaber organiseert De Flierefluiter een onvervalste Duitse Dag.

Dus hou je van Thüringer Wurst, Duits donker bier, Neue Deutsche Welle en een Schlagertje hier en daar, kom dan aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur naar De Flierefluiter!.


De Intenties


zaterdag 22 juni 2013 - 21:00

De Intenties zijn een samenwerkingsverband van zes Nijmeegse muzikanten, wiens zielen elkaar vonden in de popmuziek met een sober romantische inslag.

De Intenties wisselen onbevangenheid af met indringende vertellingen

Nieuwe Nederlandstalige muziek geschoeid op klassieke pop die niet zou misstaan in de hoogste regionen van de top 2000.

www.de-intenties.nl


Bad News


zaterdag 8 juni 2013 - 21:00

Vier rasmuzikanten die elk hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend kwamen een jaar geleden bij elkaar en vormden Bad News. En na een jaar zijn ze al hard op weg om de beste rockband van Nederland te worden.

Afgelopen jaar hebben ze opgesloten gezeten in de oefenruimte, hebben het album Always the Sun uitgebracht en speelden de single Hiding Away de hitlijsten in. Daarnaast besteedde vele radio- en televisiestations aandacht aan het viertal.

Inmiddels zijn frontman Eddy Willemsen en de mannen klaar voor het grotere werk en dit voorjaar staat er een toer in Engeland gepland. Daarbij start Bad News in de legendarische Cavern Club in Liverpool, het podium waar The Beatles groot werden. Het optreden in De Flierefluiter is een try out voor de komende toer. Met anderhalf uur britpop/rock muziek gaat Bad News de podia onveilig maken.

www.bad-news.biz


Harley-dag: Ought Eight


maandag 20 mei 2013 - 15:00

Ought Eight is een spetterende coverband bestaande uit ervaren muzikanten. De band speelt o.a. nummers van: Queen, Genesis, Pink Floyd, foo Fighters, Muse en Coldplay.

Ought Eight bedient daarmee jong en oud en de nadruk ligt op kwaliteit en plezier in het vertolken van herkenbare nummers.

Het buitenpodium gaat wegens de ongunstige weersvoorspellingen helaas niet door.

www.oughteight.com

 

 


Harley-dag Pre Party: The Rob Holmes Band


zondag 19 mei 2013 - 16:00

Tweede Pinksterdag is traditioneel gereserveerd voor de Harley Davidson Dag in Apeldoorn.

Namens de organisatie zal De Flierefluiter dit jaar op Eerste Pinksterdag de aftrap verzorgen met een Harley Davidson Dag Pré Party middels een optreden van de Engelse bluesformatie The Rob Holmes Band

The Rob Holmes Band is geformeerd rond de getalenteerde jonge guitarist Rob Holmes. De band is geïnspireerd door de muziek van blues iconen als Jeff Healey, ZZ Top, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Jimmy Hendrix and Gary Moore. Het trio is gespecialiseerd in het brengen van een vol, krachtig en overtuigend geluid van nummers die niet altijd op de mainstream radar staan

www.therobholmesband.co.uk


DJ's F & F Roadburn After Party


vrijdag 10 mei 2013 - 20:00

DJ's F & F zijn fervente bezoekers van het Tilburgse Roadburn festival, het belangrijkste underground festival voor psychedlische, avant-gardistische en andersoortige alternatieve muziek.

Men kan wel spreken van een zeer succesvolle formule want de editie van 2013, dat van 18 t/m 21 april plaatsvond, was stijf uitverkocht.

Aangezien de Fluit ook niet vies is van de wat vuigere en het meer onbekende genre, willen F & F het publiek graag enthousiasmeren voor de muziek van het festival!


Kroningsdag: Carve


dinsdag 30 april 2013 - 16:00

Carve is DE Live Rockband uit Apeldoorn. Zes gepassioneerde en gedreven muzikanten brengen een spetterende rockshow. Rock is de basis maar de invloeden uit de soul, funk en blues zijn voelbaar.

Carve is anders! Ze spelen eigen werk en covers.

Carve Live = Power, Pleasure & Passsion.

www.carvemusic.com


Flierefluiter Muziekquiz


zondag 21 april 2013 - 15:00

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards.

Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.

En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


DJ's F & F Roadburn Pre Party


vrijdag 5 april 2013 - 20:00

DJ's F & F zijn fervente bezoekers van het Tilburgse Roadburn festival, het belangrijkste underground festival voor psychedlische, avant-gardistische en andersoortige alternatieve muziek.

Men kan wel spreken van een zeer succesvolle formule want de editie van 2013, dat van 18 t/m 21 april plaatsvond, was stijf uitverkocht.

Aangezien de Fluit ook niet vies is van de wat vuigere en het meer onbekende genre, willen F & F het publiek graag enthousiasmeren voor de muziek van het festival!


St. Patrick's Day: Uncle Nobby


zondag 17 maart 2013 - 16:00

Een nieuwe traditie wordt geboren in de Fluit: St. Patricksday!

Onder het genot van een pint van het recent geïntroduceerde Guiness-bier van de tap, of smullend van de voor de gelegenheid gemaakte Irish Stew, kan eenieder zichzelf een 'Irishman for a day' noemen.

Zeker als men zich laat verleiden tot een klein Iers dansje op de tonen van Uncle Nobby!

www.unclenobby.nl


The Information


zaterdag 16 maart 2013 - 21:00

The Information speelt folkrock in de warme Americana stijl.

Ondanks dat het grote publiek nog voor The Information moet vallen is het voor de oplettende lezer geen onbekende naam meer.

Zo bracht de band reeds twee EP’s uit met de titels The Information ( 2009) en Man-Maid Void ( 2011), werd er het nodige door het land gespeeld in onder meer 3voor12 Overijssel Clubtour, trad men aan in de finale van de Grote Prijs in 2011 en speelde men tot twee maal toe op Eurosonic.

Een prima CV voor een band die toch nog maar een jaar of vijf bij elkaar is.

www.theinformation.nl


DJ's F & F Roadburn Pre Party


vrijdag 8 maart 2013 - 20:00

DJ's F & F zijn fervente bezoekers van het Tilburgse Roadburn festival, het belangrijkste underground festival voor psychedlische, avant-gardistische en andersoortige alternatieve muziek.

Men kan wel spreken van een zeer succesvolle formule want de editie van 2013, dat van 18 t/m 21 april plaatsvond, was stijf uitverkocht.

Aangezien de Fluit ook niet vies is van de wat vuigere en het meer onbekende genre, willen F & F het publiek graag enthousiasmeren voor de muziek van het festival!


Songdog


zaterdag 23 februari 2013 - 21:00

Bij de afgelopen Europese tour van Bruce Spingsteen hoorde je als ‘walk-in muziek’ o.a. het nummer 'Days of Armageddon’. Dit is een van de nummers van de uit Wales afkomstige Folk Noir groep Songdog die je moeiteloos in een rijtje kunt plaatsen met artiesten als Nick Cave en Tom Waits.

Ook grootheden als Robert Wyatt (Caravan, Softmachine) en producer Jack Douglas (o.a. John Lennon, The Who, Miles Davis, George Harrison, Patti Smith, New York Dolls) zijn grote fans van deze band.

Songdog is regelmatig op de BBC te beluisteren, doet behoorlijk grote shows in Engeland en was al op festivals te beluisteren in Japan, Canada, Spanje, Zweden en Rusland.

Hoe dit allemaal klinkt kun je beluisteren

www.reverbnation.com/songdog


DJ's F & F Roadburn Pre Party


vrijdag 8 februari 2013 - 20:00

DJ's F & F zijn fervente bezoekers van het Tilburgse Roadburn festival, het belangrijkste underground festival voor psychedlische, avant-gardistische en andersoortige alternatieve muziek.

Men kan wel spreken van een zeer succesvolle formule want de editie van 2013, dat van 18 t/m 21 april plaatsvond, was stijf uitverkocht.

Aangezien de Fluit ook niet vies is van de wat vuigere en het meer onbekende genre, willen F & F het publiek graag enthousiasmeren voor de muziek van het festival!

Meer artikelen...

  1. 20130119-Stac Polly

Pagina 1 van 2