donderdag 21 september 2017

Al geweest 2016


Oudejaarsdag: The Streets


zaterdag 31 december 2016 - 17:00 uur

Ook dit jaar wordt het op oudejaarsdag weer een feest in De Flierefluiter met rockcoverband The Streets.

Zij waren publieksfavoriet bij de Clash Of The Coverbands Gelderland. 

The Streets spelen o.a. nummers van Pearl Jam, Muse, Rammstein, R.A.T.M., The Police, Editors, Faith No More, Alice In Chains  en meer...

 

 

 

 


Openingstijden feestdagen


Tijdens de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden: 

za 24 december kerstavond 11:00 - 02:00
zo 25 december 1e kerstdag gesloten
ma 26 december 2e kerstdag 15:00 - 01:00
za 31 december oudejaarsdag

11:00 - 20:00

zo 1 januari nieuwjaarsdag 17:00 - 01:00

 

 


Muziekquiz


zondag 27 november 2016 - 15:00 uur

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards. Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.

En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon. Maximaal vijf personen per team.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Denise + Eskorakas


zaterdag 26 november - 21:30 uur


DENISE

Strakke riffs, meeslepende solo’s en een bak energie: niemand verlaat DENISE zonder zweet op het lijf en hernieuwde levenslust!! 

Onder aanvoering van Toon Moerland (ex – Hallo Venray) brengt DENISE een veelzijdig geluid: genadeloos hard, met een melodieuze rand. 

Met DENISE viert Moerland zijn terugkeer in de scene. Floris Huijbregtse (drums) en Mark Aarts (bas) vervolmaken de band die u weldra zult beminnen.

https://www.facebook.com/Deniserockpunk/

 

zaterdag 26 november  - 23:00 uur
ESKORAKAS

ESKORAKAS is duister, groovy, psychedelisch, soulvol en rauw.

Nina Hagen meets Tom Waits meets The Doors.

www.eskorakas.nl

 


Laime Pilniga


zaterdag 5 november - 21:00 uur

Deze Letse band toert al een tijdje door Oost-Europa en wil nu West-Europa veroveren. In eigen land staan ze bekend als de Letse Led Zeppelin.

http://www.tj-concerts.com/?cpt_artist=laime-pilniga-lv 

 


Geschiedenisquiz


zondag 16 oktober 2016 - 15:00 uur

In het kader van de Maand van de Geschiedenis wordt in café De Flierefluiter voor de achtste keer de Geschiedenisquiz gehouden.

Zeven rondes lang word je getest op je kennis van vader- en anderlandsche geschiedenis, waarbij gegarandeerd Geen Jaartallen worden gevraagd. Geen jaartallen en Altijd prijs!

Deelname kost € 3,50 per persoon en is inclusief diverse hapjes. Inschrijven kan aan de bar of via de mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Er wordt gespeeld in teams van maximaal vijf personen. Ook 'losse' kandidaten zijn welkom; die kunnen in ad-hocteams worden ingedeeld. Tijdige aanmelding is aanbevolen, want de beladen term "vol is vol" is zonder meer van toepassing.

Op zondagmiddag 16 oktober kan men zich nog aanmelden vanaf 14.00 uur aan de bar. Om 15.00 begint het spektakel.

Geschiedenisliefhebbers aller landen: Vereenigt U!

http://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/453/thema-2016-grenzen

 


Supermoon


zaterdag 15 oktober 2016 - 21:00 uur

Supermoon brengt dansbare, funky popsongs met invloeden van De Meters, Jon Cleary, Crosby Stills & Nash, Porcupine Tree en Blowbeat.

http://www.supermoonfunk.nl


Popronde 2016


vrijdag 16 september 2016 

Torii (indie/alternative)


Oorspronkelijk begonnen als soloproject met twee demo’s op Soundcloud, is Torii uit Leiderdorp inmiddels uitgegroeid tot een vijfkoppige band. De band heeft vorige zomer thuis een EP opgenomen die op 17 maart uitgebracht werd op Yuko Yuko’s Purple Noise Record Club.

Torii is het abstracte geesteskind (alterego) van Domenico Mangione.Torii is zijn uitlaatklep met klanken die doen denken aan Deerhunter, Women, John Maus, Television en Nels Cline. 

 https://soundcloud.com/jizzfunk-torii


Radio Eliza (pop/indie)


Radio Eliza bestaat uit een zestal jonge muzikanten die met catchy hooks en electronische beats een storm van vrolijkheid de zaal in blazen.Een frisse, inventieve band, die zich niet laat beperken door de grenzen van hun genre. De vrolijke indiepop doet denken aan artiesten als The Wombats, Phoenix en MGMT.

Ze wonnen de Amsterdamse Popprijs, werden door 3FM verkozen tot Serious Talent en door OOR en 3voor12 op hun Popronde-lijst gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=i3lJP-J1Q_U

Live: De Dood                 ( Afgelast! )


zaterdag 25 juni 2016 - 21:00 uur  (Vette Punk)

De Dood live zien is een even tegenstrijdige als intrigerende ervaring. De combinatie van absurde teksten en retestrakke riffs zorgt voor een macabere sfeer. Menig zaal bleef al verbouwereerd achter na het geweld van de drie heren. Hun reputatie is legendarisch.

In september 2015 brachten ze hun goed ontvangen debuutalbum 'De Titelloze Eerste' uit. Daarmee werden ze door 3voor12 Rotterdam en de Popunie geselecteerd voor Beste Album van het Jaar. Ook noemde  Noisey de band in de lijst van 15 beste nummers van 2015.

www.dedooddeband.nl   

De Dood doet Circus Rotjeknor
https://www.youtube.com/watch?v=9zDJ9szW1d4

 


 Klaverjasmarathon


zondag 29 mei 2016 - 12:00-22:00

Klaverjassen kent een lange traditie in de Fluit. Zo is er al jarenlang op dinsdag de wekelijkse klaverjasavond. Een dergelijke traditie vraagt dan uiteraard om een klaverjasmarathon!

Inschrijfkosten bedragen 12,50 per persoon inclusief hapjes en avondeten. Inschrijven kan aan de bar, telefonisch of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 


Jazz in the Fluit: Maarten Voortman Quartet


vrijdag 27 mei 2016 - 21:00 uur

Een voorjaar in Apeldoorn zonder jazz is bijna niet meer voorstelbaar. En dat gebeurt dit jaar ook niet want we hebben deze vrijdag het Maarten Voortman Quartet op ons podium.

Het viertal is afkomstig van de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam en dat zegt genoeg over de kwaliteit en het authentieke jazzgehalte van het gezelschap. Zij wagen zich aan populaire nummers van toen. Grote namen als John Coltrane, Charlie Parker en Clifford Brown zijn de heilige inspiratiebronnen. Kortom, Swing en Bop met een randje!

Bezetting: Maarten Voortman - piano, Gideon Tazelaar - sax, Thomas Pol - bas, Ruud Voesten - drums.

 


Harleydag Live: The Big Mama Experience


maandag 16 mei 2016 - 16:00 uur

Stevige bluesrock met een rauw randje!

thebigmamaexperience.nl

 

 

 

 


Giro 2016 live: The Captain


vrijdag 6 mei 2016 - 21:00 uur

Old rockers never die, they just fade away.

The Captain brengt dampende swamp & rootsrock, eigen nummers in de sfeer van Talking Heads, J.J. Cale, TC Matic en de enige echte kapitein, Captain Beefheart. Een mooie afsluiter van de Giro.

 


Koningsdag live: The Stiff


woensdag 27 april 2016 - 16:00 uur

The Stiff brengt overtuigend de sound, de energie en de houding uit de hoogtijdagen van de punkrock (1976-1982).

Klassiekers van legendarische punkrockbands van het eerste uur zoals The Ramones, The Sex Pistols, The Stranglers, The Clash en The Jam, maar ook New Wave toppers van bijvoorbeeld XTC, The Police en The Cure komen voorbij!

www.thestiff.nl

 


Flierefluiter Muziekquiz


zondag 24 april 2016 - 15:00 uur

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards. Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.

En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon. Maximaal vijf personen per team.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Schaken: Kroegloperstoernooi Apeldoorn


zondag 17 april 2016 - 10:30 uur

De vierde editie van het Apeldoorns Kroegloperstoernooi.

In dit rapidtoernooi voor tweetallen spelen de deelnemende teams elke ronde in een ander café in de binnenstad van Apeldoorn. Er worden zeven ronden gespeeld, 20 minuten per persoon per partij.

Meer informatie vind je hier


Live: Jagd  /  Abdomen ( voorprogramma )


zaterdag 16 april 2016 - 21:00 uur

Jagd maakt indierock met garage- en punkinlvoeden. De intense sound wordt gevormd door poppy hooks, stonerifs, vocal effects en synthesizer. Hun single 'Ritalin' leverde ze in 2015 een 4e plaats op in de Indie Chart top 100.

www.jagdjagd.com

Abdomen (voorprogramma) is een grungeband die de sound van bands  als Nirvana, Pixies, Sonic Youth en Foo Fighters doen herleven.

 


Live: Standup '69  /  The Gully Flowers ( voorprogramma )


zaterdag 26 maart 2016 - 21:00 uur  ( Noisy Indie Spacerock).   

Standup '69 is een trio uit Rotterdam. Zij combineren heftige gitaarklanken met een bass synthersizer i.p.v. de traditionele basgitaar. Geïnspireerd door bands als Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey, Queens Of The Stone Adge en DZ Deathrays, creëren ze een geluid dat het beste omschreven wordt als Noisy Indie Space Rock.

Vorig jaar won de band de publieksprijs bij de Grote Prijs van Rotterdam en werden ze twee keer eerste op het Eendrachtfestival.

Als voorprogramma spelen The Gully Flowers.

www.standup69band.com


Winter Barbecue


zondag 17 januari 2016 - 17:00 uur

Kijk je al een beetje uit naar het voorjaar en de geur van mild roosterend barbecuevlees? Grijp dan je kans en schrijf je in voor de Winter Barbecue! 

De inschrijfkosten bedragen 10 euro. Reserveren is verplicht en er is een beperkt aantal plaatsen. Reserveren kan aan de bar, telefonisch of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.